Meghívó Meghívó ,

Projektindító rendezvénnyel indul az Ipartörténeti kiadvány összeállítása és kiadása a Békési Ipartestület gondozásában pályázat

A projektindítő rendezvény időpontja 2021.10.20. 16:00. Helyszínként a Békési Ipartestületi ház szolgál, Békésen a Kossuth utca 17. szám alatt.

Mint arról korábban örömmel értesítettünk, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül a Pénzügyminisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága, mint Támogató a Kulturális és közösségi terek infrastrukturális fejlesztése és helyi közösségszervezés a városi helyi fejlesztési stratégiához kapcsolódó pályázatán a Békési Ipartestület, TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-01356 azonosító számmal vissza nem térítendő támogatásban részesült.

Célunk a békéi kisipar történetére fókuszálva forrásértékű dokumentumokkal, archív képekkel, színvonalas helyi ipartörténeti kiadványban bemutatni Békés gazdasági fejlődését. További célunk, a gyűjtő munkával, illetve egyéb rendezvényeken való részvétellel tovább erősíteni a helyi közösséget, a vállalkozók és a lakosság közötti összetartást. Ezért első lépésben az ipartestület tagjai, illetve a helyi lakosok és szakemberek bevonásával átfogó kutató, - gyűjtőmunkát végzünk, ezért minden békési lakosra számítunk, akinek birtokában vannak régi iparosok hagyatékai, dokumentumai, régi képei.

A nyitó rendezvén programja: munkaértekezlet formájában az érintettek tájékozódása, majd személyre szabott feladatok vállalása a projekt során megvalósításra kerülő munkafolyamatokról, határidőkről. A program minden érdeklődő számára nyitott. Folyamatosan várjuk mindazok jelentkezését, akik hozzá tudnak járulni egy hiánypótló, reprezentatív kiadvány sikeréhez.


Tartalomhoz kapcsolódó dokumentumok

Meghívó - Kiadványkészítés projektnyitó

A Békési Ipartestület a célja megvalósítását folyamatosan, nyereség és haszonszerzési cél nélkül végzi. Segíti az iparosok jó hírének növelését, szervezi az iparos hagyományok ápolását.

Ügyfélfogadás

  • Hétfő, szerda
    11:00 - 15:00
  • Kedd, csütörtök, péntek
    8:00 - 12:00
  • Hétvége
    Zárva

Hírlevél

Maradjon tájékozott hírlevelünkkel!
Megígérjük, nem küldünk kéretlen levelet.

Elérhetőségünk

5630 Békés
Kossuth Lajos utca 17.

+36-66/411-028